14 Февруари 2013
100330
Акациевият мед
Кой мед съдържа повече вода – течният или захаросаният
Захарен мед
Какъв е цветът на качественият нектарен мед
Кой мед е по-качествен – този от пазара или от големите търговски магазини
С какво се фалшифицира медът
Акациевият мед
Хубаво е да знаете, че акациевият мед като цяло не кристализира или преминава през този процес изключително бавно – до две години, защото процентът на фруктозата в него е висок, докато медът от рапица, слънчоглед, памук и други видове, в които преобладава глюкозата, кристализират бързо. Ако обаче такъв мед не кристализира до една година, значи е бил предварително загряван.
Оптималната температура за кристализиране на меда е между 10 и 20 С, а над 20 С и под 0 С кристализацията се забавя.
Ако медът се съхранява правилно, срокът за запазването му е неограничен, а гаранционният срок е 12 месеца.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари