Пицата е една от най-често срещаните храни- любими на малки и големи. В заведение с голяма компания или с любим човек, по време на гледане на филм, ароматната пица ще бъде много полезна.
Предлагаме да се отдалечим от класическата версия на основата от тесто и да опитаме нов и бърз начин за приготвяне. Картофената пица в тиган е идеална за обилна вечеря, а всичко, което е в хладилника, ще служи като пълнеж.
Съставките
картофи 3-4 бр.
Пшенично брашно 2 с.л. л.
Яйце 1 бр
домат 3 бр
кренвирш или шунка (може всякакъв колбас по ваш избор) 200 g
кашкавал 200 g
майонеза 1 супена лъжица
чили сос или кетчуп 1 супена лъжица
чесън 2 скилидки
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Смесете майонезата с чили соса и добавете чесъна, преминал през пресата за чесън. Настържете кашкавалът на едро ренде, нарежете доматите и колбасът, който сте избрали на кубчета.
На ситно ренде настържете картофите, добавете брашното, яйцето, солта и черния пипер.
Обърнете палачинката и я намажете със смес от майонеза и чили соса, разпределете доматите, колбаса и кашкавала отгоре
Покрийте за няколко минути, за да се разтопи кашкавала. Сервирайте горещо.
Такива бързи пици ще ви помогнат, когато бързо трябва да нахраните гостите или съпруга си. И ако вземете малък тиган, можете да направите няколко порции с различни пълнежи, доста атрактивно ще се получи.