Ако ви мързи да завивате сармички, непременно опитайте това: Разтурена сарма с гъби на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ако ви мързи да завивате сармички, непременно опитайте това: Разтурена сарма с гъби на фурна
Ако ви мързи да завивате сармички, непременно опитайте това: Разтурена сарма с гъби на фурна
admin
Добавена от: admin
43204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кисела зелка
500 гр. мляно месо
250 гр. ориз
2 глави лук
2 моркова
200 гр. мариновани гъби, а може и пресни
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер

Зелето се нарязва на парчета и се поставя в тенджера с малко олио да се запържи. Добавя се малко сол. Пържи се под капак на слаб огън и периодично се разбърква. Зелето е готово, когато се изпари сокът, който е пуснало, след което се запържва още 2 минути само в олио. 
В друг тиган се запържват лукът с морковите. Когато лукът омекне, се добавят гъбите и се посолява. След това се добавя и каймата, заедно с останалите подправки: сол, черен пипер, Вегета, дафинов лист и пр. Пържи се при непрекъснато разбъркване. След като хубаво се запържи каймата, се добавя оризът, и отново се разбърква. 
В тава се изсипва сместа с месо и ориз, разбърква се със зелето и се добавят 1 чаена лъжичка чубрица и една чаена лъжичка смлян червен пипер. Хубаво се разбърква и се добавя ситно нарязан магданоз, а след това и вряща вода (3 към 1 спрямо ориза). Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 40 минути.

разтурена сарма с гъби

разтурена сарма с гъби 1

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft