Намачквам картофите с вилица, добавям туй-онуй и децата се избиват да го ядат! Супер евтино и вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Намачквам картофите с вилица, добавям туй-онуй и децата се избиват да го ядат! Супер евтино и вкусно:
Намачквам картофите с вилица, добавям туй-онуй и децата се избиват да го ядат! Супер евтино и...
19540
Намачквам картофите с вилица, добавям туй-онуй и децата се избиват да го ядат! Супер евтино и вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Открих тази рецепта веднъж, когато случайно ми останаха варени картофи и понякога използвам пюрето, което остане от обяда за тази вкусна рецепта с картофи . Но повярвайте ми, тези малки картофени крокети са толкова вкусни, че редовно ги приготвям вместо обичайните печени или пържени картофи, макар и да отнемат малко повечко време. Рецептата е много лесна и проста, евтина е и всички имаме съставките в кухнята.

Вкусни картофени крокети

Продукти:

2 големи сварени картофа

сол на вкус

черен пипер

червен пипер на прах

2 супени лъжици нишесте

малко сух магданоз (1 чаена лъжичка)

За пържене:

1 яйце

галета

1 супена лъжица ситно настърган пармезан на вкус

малко сушен магданоз

Приготвяне: 

Сварете картофите с кората, след това ги обелете и нарежете на кубчета, след което ги намачкайте с вилица или преса. Подправете със сол и черен пипер на вкус, след което добавете малко сушен магданоз.

картофи кубчета

Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно подправките. 

картофено тесто

След това добавете две супени лъжици нишесте и след като разбъркате добре, омесете сместа на ръка, трябва да се получи хубаво компактно "тесто", което лесно се оформя на ръка.

картофена смес

тесто за крокети

Разделете тестото на пет равни части, след което разточете всяка част с длани, докато получите "пръчка" с дебелина на пръста. След това натиснете всеки от тях отгоре във вилицата, образувайки шарки.

картофени фитили

крокети приготвяне

По този начин рулцата ще се сплескат малко. Нарежете ги на парчета (по маркираното с вилица), след което пригответе сместа за паниране. В купа счупете едно яйце и го разбийте с вилица.

заготовка крокети

В друга купа смесете галетата със ситно настърган пармезан и добавете сушен магданоз. След това потопете добре всеки крокет първо в яйчената смес с помощта на вилица, а след това в сместа от галета.

смес за паниране

панировка крокети

Така приготвените крокетчета се пържат в умерено загрято олио, докато се зачервят хубаво от двете страни. При пържене е най-добре да ги обърнете няколко пъти, докато постигнат желания цвят. 

картофени крокети заготовка

пържени крокети

Отцедете ги върху домакинска хартия, за да попие излишното олио.

картофени крокети

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft