Отлична рецепта за супер бърза ябълкова торта с фин карамелен вкус. Десерт като от кулинарен конкурс, а толкова лесен за приготвяне! Трябват ви 2 големи ябълки и продукти за тестото - после само печете, обръщате и сервирате тази красота с ябълки и карамел! Ето и рецептата за най-вкусната Обърната торта с ябълки и карамел
Обърната торта с ябълки и карамел
Продукти:
3 яйца
100 гр. захар
Ванилова захар на вкус
Брашно - 150 гр
Бакпулвер - 8-10 гр
Разтопено масло - 100 гр.
Допълнително:
2 ябълки
Масло за намазване на фурната
4 супени лъжици захар
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пяна.
Добавете разтопено масло и накрая брашното, пресято с бакпулвера.
Ето как изглежда тестото.
Измийте ябълките и премахнете сърцевината - дори не е нужно да ги белите.
Нарежете ябълките на кубчета.
Поставете ябълките в намаслена форма - дъното на формата е застлано с хартия за печене.
Поръсете със захар.
Захарта върху ябълките се карамелизира по време на печене и тортата придобива карамелен вкус.
Изсипете тестото върху ябълките и загладете.
Сложете в загрята фурна.
Пече се за 25-30 минути при 180 ° С.
След това извадете тортата от формата и я обърнете.
Тортата е много сочна и вкусна, с нотка карамел.
Желаем ви добър апетит! :-)