Ако имате 5 презрели банана, направете този ВЪЛШЕБЕН кекс: чудно пухкав и ароматен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате 5 презрели банана, направете този ВЪЛШЕБЕН кекс: чудно пухкав и ароматен
Ако имате 5 презрели банана, направете този ВЪЛШЕБЕН кекс: чудно пухкав и ароматен
11476
Ако имате 5 презрели банана, направете този ВЪЛШЕБЕН кекс: чудно пухкав и ароматен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често се случва вкъщи да ни останат престояли малко и потъмнели на места банани, които никой не иска да яде. Те често се озовават в кофата за боклук, но вместо това можете да направите този лесен сладкиш , само със стари банани.

Приготвянето ви отнема само няколко минути, а резултатът със сигурност ще ви удиви. Ето рецептата за ароматния и нежен Бърз кекс с потъмнели банани:

кекс с банани

Бърз кекс с презрели банани

Необходими продукти: 

2 банана

1 яйце

130 г захар

50 г масло

130 г брашно

1 лъжица бакпулвер

2 лъжици ванилова захар

1 опаковка сладкарска сметана за разбиване от 200 мл

малко галета

Начин на приготвяне: 

Разбийте на ръка яйцето и захарта в купа, добавете малко сметана и разтопено масло и отново разбийте всичко. След това към сместа добавете брашното, бакпулвера и ваниловата захар.

Намачкайте бананите с вилица и ги добавете към сместа, след което разбъркайте всичко добре. Изсипете сместа в тава, предварително поръсена с галета и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. За по-добър вид на сладкиша може да използвате и форма за кекс с дупка, като след изпичане го поръсете с пудра захар.

Втори вариант

Необходими продукти:

300 гр.

бисквити

3 ванилови пудинга

9 супени лъжици захар

1 литър прясно мляко

200 гр. масло или маргарин

4 супени лъжици заквасена сметана

5 банана

200 мл сладкарска сметана или 200 гр. бита сметана

Начин на приготвяне:

Бисквитите се начупват. Смесете три пакетчета пудинг с 400 мл мляко. Останалото мляко се слага на огъня и се добавят 9 супени лъжици захар. Сварете пудинга в млякото и когато се сгъсти го свалете от огъня.

Към горещия пудинг добавете нарязаното на кубчета масло или маргарин и бъркайте докато се разтопи. След това добавете сметаната и разбъркайте още веднъж, за да стане гладка сместа. Добавете бисквитите към крема, разбъркайте и оставете да престоят пет минути. Изсипете половината от сместа във форма (аз използвах кръгла 26см).

Обелете бананите по дължина и ги наредете върху пудинга. Добавете втората половина от пудинга. Оставете тортата да изстине. Отстранете ринга и отгоре украсете с разбита сметана.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft