Тортата с ябълки , която ви представяме днес, е много вкусна и наистина се приготвя от натрошени бисквити, гарнирани с пържени настъргани ябълки и разтопен шоколад. Тази смес се обогатява с ароматен шоколадов пудинг, който няма да остави нито едно небце равнодушно! Ето и рецептата за лесната Бисквитена торта с ябълки и шоколад :
Бисквитена торта с ябълки
Продукти:
800 г ябълки (5 ябълки)
5 супени лъжици захар
350 г бисквити
100 г шоколад
50 мл прясно мляко
120 г ядки
За глазурата:
300 мл прясно мляко
1 пудинг шоколад (47 гр.)
3 супени лъжици захар
натрошени бисквити за декорация
Приготвяне:
Измийте ябълките, обелете и настържете, след което ги запържете с 5 супени лъжици захар и едно пакетче ванилова захар. Бъркайте, докато захарта се разтопи и течността се изпари, около 10 минути.
Разтопете 100 г шоколад заедно с 50 мл мляко на слаб огън. Бъркайте, докато сместа заври и съставките се хомогенизират. В по-дълбока купа натрошете с ръце 350 г бисквити и ги залейте с разтопения шоколад.
Към сместа добавете горещите запържени ябълки, добавете 120 г натрошени и смлени орехи, след което разбъркайте добре с шпатула, за да се изравнят съставките. Накрая разбъркайте сместа с ръцете си, за да получите нещо като тесто. Разпределете го равномерно във форма за печене (25 см) и притиснете хубаво с дъното на чаша, за да запълните всички празнини.
За глазурата е необходимо да направите следното: В тенджера сложете 300 мл прясно мляко, 3 супени лъжици захар и пакетче пудинг с вкус на шоколад. Разбъркайте с бъркалка, за да няма бучки, докато получите еднородна, гладка смес.
Сварете пудинга на умерена температура, като бъркате непрекъснато, за да не загори, докато се сгъсти, а след това го изсипете горещ върху сладкиша.
Разпределете го равномерно, изравнете и оставете да изстине. Отгоре поръсете натрошени бисквити и оставете тортата да се охлади добре в хладилник за поне 3 часа.
Да ви е сладко!