Ако имате 5 ябълки, не пропускайте да направите тази вкусна и икономична торта! Няма равна на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате 5 ябълки, не пропускайте да направите тази вкусна и икономична торта! Няма равна на вкус:
Ако имате 5 ябълки, не пропускайте да направите тази вкусна и икономична торта! Няма равна на вкус:
7227
Ако имате 5 ябълки, не пропускайте да направите тази вкусна и икономична торта! Няма равна на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата с ябълки , която ви представяме днес, е много вкусна и наистина се приготвя от натрошени бисквити, гарнирани с пържени настъргани ябълки и разтопен шоколад. Тази смес се обогатява с ароматен шоколадов пудинг, който няма да остави нито едно небце равнодушно! Ето и рецептата за лесната Бисквитена торта с ябълки и шоколад :

ябълкова бисквитена торта

Бисквитена торта с ябълки

Продукти:

800 г ябълки (5 ябълки)

5 супени лъжици захар

350 г бисквити

100 г шоколад

50 мл прясно мляко

120 г ядки

За глазурата:

300 мл прясно мляко

1 пудинг шоколад (47 гр.)

3 супени лъжици захар

натрошени бисквити за декорация

Приготвяне:

Измийте ябълките, обелете и настържете, след което ги запържете с 5 супени лъжици захар и едно пакетче ванилова захар. Бъркайте, докато захарта се разтопи и течността се изпари, около 10 минути.

Разтопете 100 г шоколад заедно с 50 мл мляко на слаб огън. Бъркайте, докато сместа заври и съставките се хомогенизират. В по-дълбока купа натрошете с ръце 350 г бисквити и ги залейте с разтопения шоколад.

ябълки в тиган

Към сместа добавете горещите запържени ябълки, добавете 120 г натрошени и смлени орехи, след което разбъркайте добре с шпатула, за да се изравнят съставките. Накрая разбъркайте сместа с ръцете си, за да получите нещо като тесто. Разпределете го равномерно във форма за печене (25 см) и притиснете хубаво с дъното на чаша, за да запълните всички празнини.

бисквитена торта с ябълки

За глазурата е необходимо да направите следното: В тенджера сложете 300 мл прясно мляко, 3 супени лъжици захар и пакетче пудинг с вкус на шоколад. Разбъркайте с бъркалка, за да няма бучки, докато получите еднородна, гладка смес.

пудинг шоколад

Сварете пудинга на умерена температура, като бъркате непрекъснато, за да не загори, докато се сгъсти, а след това го изсипете горещ върху сладкиша. 

ябълкова бисквитена торта

Разпределете го равномерно, изравнете и оставете да изстине. Отгоре поръсете натрошени бисквити и оставете тортата да се охлади добре в хладилник за поне 3 часа. 

бисквитена торта с ябълки и шоколад

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft