Спагетите болонезе са вкусни, но и много лесни за приготвяне. Въпреки това, понякога правим някои грешки, поради които пастата или соса не са толкова вкусни, колкото трябва да са. На какво трябва да обърнем повече внимание?
Пастата болонезе вероятно е най-популярното италианско ястие на света. И докато повечето готвачи приготвят соса със спагети, всички използват талиатели, т.е. вид паста, която изглежда като широки спагети. По този начин соса повече попива в пастата.
Италианците вярват, че спагетите са кралицата на ястията, а сосът е нейната корона. С други думи, това ястие не трябва да полеете с един литър сос, а само да го намажете с няколко лъжици е напълно достатъчно.
Истинският болонезе сос се готви около час и половина на умерена температура и съдържа някои хранителни стоки. Не трябва да добавяте нищо, нито да премахвате.