Диетична и вкусна вечеря за ценители на здравословното

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Диетична и вкусна вечеря за ценители на здравословното
Диетична и вкусна вечеря за ценители на здравословното
76920
Диетична и вкусна вечеря за ценители на здравословното
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги имам пилешко в хладилника . Толкова много вкусни и интересни ястия могат да се приготвят за вечеря от този евтин и здравословен продукт. Освен това бялото месо е по-лесно смилаемо и като цяло се счита за по-здравословно.

Един от любимите ми варианти за вечеря е пилешко филе под зеленчукова коричка . Тук имаш и лук, и моркови, и кисели краставички, и шапка със сирене или кашкавал, която никога не е излишна. Обикновено сервирам като гарнитура картофено пюре или варен ориз . 

    
 

Съставки

Пилешко филе 3 бр.

морков 1 бр.

Кисели краставички 4 бр

Чесън 3 скилидки

Сметана 3 ч.л

кашкавал 150 гр

копър на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Сол на вкус

черен пипер (смлян) вкус

чесън на прах вкус

Лук 1 бр.

 

готвене

Разрежете всяко филе по дължина и разбийте парчетата, като ги покриете със стреч фолио. Сол, черен пипер и овкусете месото със сух чесън от двете страни. Поставете филето върху тава за печене, постлана с пергамент.


Нарежете лука на четвъртинки на кръгчета, а морковите настържете на едро ренде. Запържете зеленчуците в малко количество слънчогледово олио.


Маринованите краставици се настъргват на едро ренде и се запържват леко.


Комбинирайте краставици, запечени зеленчуци, прекаран през преса чесън, заквасена сметана и черен пипер на вкус. Разбъркайте съставките. 


Сложете сварените зеленчуци върху парчетата филето и печете 15 минути при температура 200°C.


Поръсете натрошеното сирене или кашкавал върху пилето и зеленчуците и върнете листа за печене във фурната за още 10 минути


Поръсете ястието с нарязан копър.

Комбинацията от пилешко филе със зеленчуци прави ястието меко, сочно и ароматно. Много по-добре от самотно печено месо, нали? Благодарение на зеленчуковата капачка месото не изсъхва, въпреки че е приготвено без марината! Обичаш ли пиле? Как обикновено го приготвяте?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft