Ако не обичате лазаня, просто не знаете как да я приготвяте! С тази рецепта спечелих сърцето на...
18 Август 2016
996605
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
свинска кайма
300 гр. гъби
5 с.л. доматено пюре
50 мл зехтин
1 глава лук
4 скилидки чесън
100 гр. пармезан
500 мл прясно мляко
100 гр. масло
50 гр. брашно
индийско орехче на вкус
сол , босилек и черен пипер на вкус
Продукти:
- Обелете лука и чесъна и ги нарежете. След това ги изпържете в горещ тиган до златисто-кафяво в малко зехтин.
- Измийте гъбите и ги нарежете на кубчета, след това ги добавете към лука в тигана и задушавайте в продължение на 5-7 минути.
- След това пуснете в тигана и каймата, като разбърквате добре сместа. Прибавете доматеното пюре, босилека, сол и черен пипер на вкус, след което оставете да къкри за още половин час.
- Докато се прави плънката, пригответе соса бешамел. За тази цел в тенджера разтопете маслото и го разбъркайте с брашното. Леко запържете. Сварете прясното мляко с индийското орехче, охладете леко, след което на тънка струя и при непрекъснато разбъркване изсипете в брашното и маслото. Щом сместа клокне, отстранете от огъня. Добавете сол и черен пипер.
- В тавичка наредете листата лазаня, отгоре сложете малко плънка. След това отново поставете слой от листа и ги покрийте със сос. След това отново покрийте със слой от мляно месо и слой от соса, и поръсете всичко с настърган пармезан.
- Пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари