Ястията от тиквички са не само вкусни, но и невероятно здравословни, леки храни, които са подходящи за всеки, който следи фигурата си. В разгара на летния сезон предлагаме да приготвите тиквички с кайма и кашкавал
Не е нужно да пържите нищо, всичко се пече във фурната. И резултатът - вкусотия до шия. Ястието се приготвя просто , но се оказва много вкусно и изглежда доста впечатляващо.
ТИКВИЧКИ С КАЙМА И СИРЕНЕ
СЪСТАВКИ
2 тиквички
250 г кайма
2 домата
130 г кашкавал
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете тиквичките на филийки с дебелина около сантиметър. Кожата може да бъде премахната или оставена. Например, по-добре ми е без нея.
С помощта на малка чаша, нож или специален инструмент направете дупка в центъра на всеки кръг. Не изхвърляйте ядрата, те пак ще ви бъдат полезни.
Нарежете лука на ситно, добавете го към каймата. Смелете сърцевините в блендер до състояние на каша и добавете към каймата също.
Сол, черен пипер, разбъркайте добре.
Намажете лист за печене с растително масло.
Върху него сложете тиквичките и ги напълнете с приготвената кайма.
Нарежете доматите на тънки филийки. Покрийте всяка тиквичка с парче от домат.
Печете тиквичките за 25 минути във фурна, загрята до 200 градуса.
След това ги извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Поставете във фурната за още 10 минути.
Това е всичко. Тиквички с кайма и кашкавал са готови, можете да сервирате.
Добър апетит!
Не е необходимо да приемате точно съставките, посочени в рецептата. Можете да ги замените с други. Например каймата може да бъде свинска или телешка, а доматите подменени с патладжан или чушки. Чувствайте се свободни да експериментирате и ще имате страхотно лятно хранене.