Фантастична рецепта за еклеров сладкиш, който е по-вкусен и от еклери, и от крем пита. Не пропускайте да опитате и да ни кажете дали ви е харесала тази страхотна торта от парено тесто .
Торта от парено тесто
Продукти:
Тесто:
- 150 г обикновено брашно
- 100 мл вода
- 100 мл прясно мляко
- 80 г масло
- 4 бр. яйца
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
За крема:
- 500 мл прясно мляко
- 150 г обикновена захар
- 100 г пшенично брашно
- 2 бр.
По избор:
- Бита сметана
- Карамелена глазура
Приготвяне:
Налейте вода и мляко в тенджерата.
Добавете маслото и оставете да заври.
Когато маслото се разтопи и сместа започне да завира, добавете наведнъж брашното, смесено със солта и бакпулвера.
Варете при непрекъснато бъркане около 4 минути (сместа ще започне да се отделя от стените и дъното на съда).
Извадете тестото и го оставете да се охлади малко.
Постепенно добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбивате старателно.
Приготвеното тесто разделете наполовина.
Пригответе кръгла форма за печене с диаметър 24 см.
Застелете дъното с хартия за печене и разпределете половината от тестото.
Заравнете го хубаво (разстелете го на тънък слой) и го изпечете.
Печете на 200 градуса за 20 минути.
Повторете същото и с другата част от тестото.
Изпеченото тесто охладете върху решетка.
Смесете захарта, брашното и яйцата с млякото.
Загрейте до завиране.
Сварете гъстата каша, покрийте с домакинско фолио и оставете да изстине на стайна температура.
Разбийте маслото с ваниловата захар до гладка смес, след което бавно разбъркайте лъжица по лъжица в охладения крем.
Върнете едната изпечена основа от бутер тесто във формата, разпределете крема, отгоре поставете другата основа и притиснете леко.
Можете да добавите слой бита сметана отгоре, ако желаете.
Поставете в хладилника да стегне.
Поръсете отгоре с пудра захар преди сервиране.
Или можете да го залеете с карамелена глазура.
Желаем ви добър апетит!