Безспорно Наполеон е любимата торта на мнозина заради богатия си маслено-кремообразен вкус. Но днес ще ви научим как да приготвяте нещо много по-добро - крем-торта с вкус на сладолед .
Крем-торта с вкус на сладолед
За маслените трохи:
500 гр.брашно
140 гр.захар
250 гр. масло
За крема:
1 кг заквасена сметана
4 яйца
4 супени лъжици нишесте
100 гр. масло
300 гр.захар
Приготвяне:
Първо пригответе трохите: настържете замразеното масло на едро ренде и го смесете с останалите съставки. Получената маса объркайте добре.
Загрейте тиган на огъня и в него поставете маслената смес. Загрейте при непрекъснато бъркане до апетитен карамелен цвят.
Пригответе крема:
Сложете яйцата, захарта и нишестето в купа. Разбъркайте до еднородна смес.
Прибавете в сместа сметаната и отново разбъркайте.
Загрейте съда на водна баня и бъркайте, докато се разтопи захарта и сместа стане кремообразна. В горещия крем добавете маслото и го оставете да се охлади.
Сглобяване:
Поставете тънък слой трохи върху подходяща чиния, отгоре нанесете слой от крема. Редувайте така трохи и крем, докато използвате всички съставки.
След това пъхнете тортата в хладилника за 3-4 часа.
Получават се около 2,5 кг изумително вкусен десерт. Идеален за цялото семейство!