Разгледайте внимателно пилешкото месо, което купувате. Ако забележите бели ивици, не го вземайте! Белите ивици показват, че пилето расте твърде бързо и мастната му тъкан се развива неравномерно. Такова месо съдържа вредни мазнини и добавки , то може да бъде не само не вкусно, но и нездравословно, уви.
Някои статистически данни: около 90% от пилешкото месо, което се продава, е месото от пилета, отглеждани в птицеферми. Те се хранят с антибиотици и хормони, в резултат на което пилетата бройлери растат до размера на възрастна птица за месец и половина. 4 пъти по-бързо от обикновено пиле, което расте за 6 месеца!
Няма да се отровите от този вид месо, ако сготвите веднъж пиле с бледи жилки. Но при постоянна употреба пилешкото месо от бройлери уврежда функционирането на вътрешните органи и хормоналните нива, допринася за затлъстяването и може да причини чернодробни и бъбречни заболявания.
Как да готвя вкусни пилешки гърди ? Основното правило е да купувате прясно, висококачествено месо. след това можете да експериментирате: накиснете гърдите в мляко или кефир преди готвене, във вино, соев сос и дори в газирана вода. На нашия уебсайт имаме специална рецепта, която ще промени представата ви за готвене на пиле, съветвам ви...
Не пропускайте да кажете на приятелите си за този супер трик, който ще ви помогне да купувате само най-здравословното месо!