Пилешкото месо, напълнено със сос песто и моцарела , е идеално ястие за празнична трапеза, но и за „обикновен“ семеен обяд. Много лесно се приготвя и ви трябват около 30 минути, докато го поднесете на масата.
Пълнено пиле с песто и моцарела
Продукти (за 3 порции):
3 парчета пилешки гърди
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
12 сушени домата (ако нямате, може да замените с пресни)
3 с.л. песто сос
85 грама настъргана моцарела
3 с.л. разтопено масло или олио
Приготвяне:
Овкусете всяко парче пилешки гърди от двете страни със сол и черен пипер. Разрежете ги хоризонтално, докато се образува джоб, за да направите достатъчно място за пълнене.
Напълнете всяко парче с 1/3 от настърганата моцарела, супена лъжица сос песто и четири парчета сушени домати.
Загрейте олиото в тиган на среден огън. Пържете за 5 до 8 минути от двете страни, докато сиренето се разтопи и пилето не се изпържи достатъчно.
Да ви е сладко!