Пълнено пиле по италиански - толкова вкусно, че затваряш очи от удоволствие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнено пиле по италиански - толкова вкусно, че затваряш очи от удоволствие!
Пълнено пиле по италиански - толкова вкусно, че затваряш очи от удоволствие!
6501
Пълнено пиле по италиански - толкова вкусно, че затваряш очи от удоволствие!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешкото месо, напълнено със сос песто и моцарела , е идеално ястие за празнична трапеза, но и за „обикновен“ семеен обяд. Много лесно се приготвя и ви трябват около 30 минути, докато го поднесете на масата.

Ето рецептата за уникалното Пълнено пиле с песто и моцарела :

пиле с песто и моцарела

Пълнено пиле с песто и моцарела

Продукти (за 3 порции):

3 парчета пилешки гърди

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка черен пипер

12 сушени домата (ако нямате, може да замените с пресни)

3 с.л. песто сос

85 грама настъргана моцарела

3 с.л. разтопено масло или олио

Приготвяне:

Овкусете всяко парче пилешки гърди от двете страни със сол и черен пипер. Разрежете ги хоризонтално, докато се образува джоб, за да направите достатъчно място за пълнене.

Напълнете всяко парче с 1/3 от настърганата моцарела, супена лъжица сос песто и четири парчета сушени домати.

Загрейте олиото в тиган на среден огън. Пържете за 5 до 8 минути от двете страни, докато сиренето се разтопи и пилето не се изпържи достатъчно.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft