Когато ядете чесън , неговата сила е толкова голяма, че дори след 24 часа тялото ни реагира на тази мощна храна . Това се наблюдава, когато чесънът се прилага в диети за отслабване или когато се консумира като естествено лекарство, приготвено за лечение на определени заболявания. Днес ще ви издадем рецепта с чесън , която е способна да излекува тялото ви буквално за един ден :
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 6 глави чесън
- сол, черен пипер, зехтин
ПРОЦЕДУРА:
Обелете външния слой на чесъна. Отрежете 1/4 от върховете, овкусете със сол и черен пипер, намажете със зехтин, наредете в огнеупорен съд, завийте с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200-220 градуса за около 30-35 минути.
Охладете и консумирайте. Извадете всяка скилидка поотделно от собствената й люспа, след което я съхранявайте в стъклен буркан. Полейте изпечените скилидки чесън със зехтин, охладете и консумирайте според нуждите. Достатъчни са ви 4 до 6 скилидки чесън на ден.
Какво се случва в тялото ви, когато ядете печен чесън или лук?
1 час: През първия час чесънът се смила в стомаха и става храна за тялото.
2-4 часа: Помага в борбата със свободните радикали и съществуващите ракови клетки в тялото ни.
4-6 часа: Метаболизмът на тялото започва да използва ползите от чесъна и активира процеса на извеждане на излишните течности, както и топене на складираните мазнини в тялото.
6-7 часа: Антибактериалните свойства на чесъна се активират, след като съставките му преминават през кръвта.
6-10 часа: През този период хранителните вещества вече са изпълнили функцията си в клетките, така че чесънът предпазва от окисляване.
10-24 часа: След като бъде усвоен (в рамките на първия час), чесънът в тялото ви започва процес на дълбоко прочистване, включващ следните процеси:
- регулиране нивото на холестерола;
- прочистване на артериите и предпазва организма от сърдечни проблеми;
- намалява и подобрява кръвното налягане;
- повишава естествената защита на организма и повишава имунитета;
- в процеса на пречистване, чесънът помага за премахване на тежки метали от тялото ви;
- спомага за подобряване здравината на костите;
- чесънът помага за премахване на умората, поради високото си хранително съдържание;
- подобрява атлетичните способности;
- спомага за поддържане на дълголетието на клетките.
КОМЕНТАРИ НА ЧИТАТЕЛИ:
Коментар на: Мария Лазарова: “5 до 10 минути преди края на печенето, сложете и малко мед - много е вкусно! Така приготвен чесънът няма никакъв мирис и не дразни стомаха.”