Ракът на белия дроб е водеща причина за смърт от злокачествени заболявания в световен план. Експерти съветват - ако вече не можете да откажете цигарите, които са лош и вреден навик, има храна, която може да намали риска от рак на белите дробове .
Така че, ако се наслаждавате на цигарения дим, опитайте се да консумирате царевица, тъй като тя съдържа бета-криптоксантин, който е мощен антиоксидант.
И белият и виолетов лук съдържат съединения, които имат анти-раков ефект и предпазват белите дробове от инфекция. Интересното е, че при хората, които вече имат рак, предотвратяват развитието на нови злокачествени клетки.
Пиенето на чай от джинджифил ще улесни дишането, а портокалите също съдържат криптоксантин, които превантивно действат срещу рака на белите дробове.
Също така се препоръчва и коприва и чай от борови иглички .