Докторката Керълайн Андерсън подчертава, че не трябва да се страхувате, че ще се разболеете от рак ако смесите и консумирате тези три подправки. Става дума за смес от три лесно достъпни подправки.
Тя до своите знания дошла изучавайки две хилядна традиция на употреба на тези съставки в Източна Индия, чиито резултати са потвърдени в западните медицински изследвания.
Докторката подчертала, че ако използвате тези три съставки ежедневно, няма опасност да заболеете от рак.
Тези три съставки са куркума зехтин и черен пипер .
Смесете една четвърт чаена лъжичка куркума с половин чаена лъжичка зехтин и добавете малко смлян черен пипер.
Получената смес може да използвате като добавка в салати и ястия, а може и така да консумирате.
Ако добавите в храни, които термично се обработват, тогава сместа добавете в храната в самия край, за да не се преработва. Ако ядете самостоятелно, можете да разредите с малко вода. Въвеждайте я в организма ежедневно и по-често.
"Всичко е в куркумата. Нейните противовъзпалителни способности са изключително мощни. Няма нито една друга естествена съставка, която е ефективна за намаляване на възпалението като куркумата ", твърди Андерсън.
Изследванията показват, че куркумата предотвратява рак на дебелото черво , простатата, мозъка и рак на гърдата.