Ако ще правя ябълков пай, то ще е точно такъв-Шарлота у дома за чудо и приказ
3 Септември 2020
4037
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- брашно - 200гр
- ябълка - 4 бр.
- жълтък - 2 бр.
- захар - 140 г
- масло - 50 г
- мляко - 125 мл
- бакпулвер - 4 г
сол - 1 щипка
Подготовка:
- Разбийте жълтъците със захарта (заделете 3 с. л.), Докато захарта се разтвори и масата стане по-лека.
- Разтопете маслото в микровълновата и добавете половината към яйчната маса.
- Добавете мляко и разбъркайте.
- Добавете щипка сол, пресято брашно и бакпулвер. Смесете всичко до гладка смес.
- Покрийте формата с хартия за печене и изсипете тестото.
- Обелете ябълките, нарежте на филийки.
- Поставете резенчета ябълка в тестото, в произволен ред.
- Залейте с останалото масло (25 г) и поръсете с предварително отложена захар.
- Печете в предварително загрята на 180 ° C фурна за около 35-40 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари