В тази статия ще поговорим за канелата. Ползването й е силно препоръчително за пациенти с диабет, особено в ежедневната им диета, като се има предвид факта, че канелата има противовъзпалителен ефект и понижава нивата на кръвната захар.
В известен смисъл, тя работи по същия начин като инсулина.
Научните проучвания, проведени в Университета на Калифорния установяват, че канелата има вещество, наречено метил – гидроксикалон. Този компонент има антидиабетен ефект, и в същото време намалява нивата на глюкоза в кръвта. Глюкозата е основната причина за прекомерно покачване на теглото: ако не приемаме глюкоза, ние няма да пълнеем.
Ако желаете да отслабнете, необходимо е да намалите нивото на глюкозата. Ключово предимство на канелата е, че тя съдържа вещество, което намалява нивото на глюкоза в организма ни, тъй като тя е много подобна на инсулина.
Канелата има противогъбични свойства. Препоръчително е да се приемат две супени лъжици на ден. Така че нека да видим какъв е най-добрият начин да я използваме правилно!
Съставки:
2 супени лъжици канела на прах (ако сте диабетици, една супена лъжица канела)
1 супена лъжица овесени ядки
1 чаша вода
Начин на приготвяне:
Сместа се приготвя много лесно, а нейният ефект ще забележете след първата седмица. Необходимо е да нагреете и да разбъркате добре всяка една от съставките.
Приемайте напитката два пъти дневно в продължение на не повече от 15 дни, като веднага ще усетите как канелата ще повлияе на чревната ви микрофлора.