Александрийско тесто за домашен козунак на конци

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Александрийско тесто за домашен козунак на конци
Александрийско тесто за домашен козунак на конци
177015
Александрийско тесто за домашен козунак на конци
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладък, на конци, мек и пухкав ... Аз не съм яла по-вкусен в живота ми! Рецептата е на баба ми и се подготвях за нея в продължение на няколко десетилетия, но вече озрях и запретвам ръкави за първия си козунак

Необходими съставки:

1 литър прясно мляко;
1 кг. захар;
500 гр.масло;
10 яйца; 3 жълтъка;
150 гр. прясна мая.

Приготвяне:

Разбийте яйцата, сложете маслото, нарязано на парчета, и смесете всички продукти с топло мляко и оставете на топло място за 8-12 часа (смело може да ги оставите за през нощта). След това изсипете: 1 ч.

л.сол; 200 гр. натрошени стафиди; 2-3 пликчета ванилия, 2 супени лъжици есенция или коняк (ако искате по-силен аромат); приблизително 2,5 кг брашно.

Забъркайте тестото и потапяйте ръцете си в слънчогледово олио през това време, за да не залепне по тях. Оставете да втаса за час и половина, докато се надуе двойно. Нанесете 1/3 от стафидите, изчакайте, докато се вдигне почти до ръба на съда, в който сте го поставили и печете на 180 градуса до готовност. Да ви е вкусно!

Ако ви е харесала рецептата може да я споделите с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft