Алтън баница със сирене и сусам - мека като пух, с чудна златна коричка. Изяждат и коричките, залепнали по тавата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Алтън баница със сирене и сусам - мека като пух, с чудна златна коричка. Изяждат и коричките, залепнали по тавата:
Алтън баница със сирене и сусам - мека като пух, с чудна златна коричка. Изяждат и коричките,...
62153
Източник: gotvach.bg
Алтън баница със сирене и сусам - мека като пух, с чудна златна коричка. Изяждат и коричките, залепнали по тавата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Като отвориш вратичката на фурната и заухава вълшебно на прясно изпечена баница! Но не каква да е, а алтън баница със сирене и сусам . Мекичка като пух, с чуден вкус и вълшебна златна коричка.

Как да не си вземеш парченце? Ето и рецептата за тази златна баница със сусам :

Алтън баница със сирене и сусам

Продукти:

1 пак.фини кори за баница (400 гр.)

4 яйца

300 гр.сирене

300 гр.кисело мляко (около 1 ч.ч.)

1 ч.л.сода за хляб

2 с.л.царевично брашно

1 к.ч.олио за поръсване

 

сусам за поръсване

Приготвяне:

В дълбок съд разбийте яйцата с телена бъркалка. Добавете настърганото (или натрошено сирене), шупналото кисело мляко, в което сте угасили предварително содата. Накрая прибавете царевичното брашно и разбъркайте хубаво. 

Върху плота разстелете корите. Вземете първата, поръсете с олио, отгоре покрийте с втора кора и върху нея сложете 4 с.л. от плънката. Хубаво я разпределете върху кората, след което навийте на руло. По същия начин процедирайте с останалите кори и плънка, след което ги подредете в голямата тава от печката, намазана с олио. 

С остър нож нарежете баницата на парчета.

В останалата яйчена смес изсипете 2-3 с.л. олио, разбъркайте хубаво и намажете с четка баницата, след което поръсете обилно със сусам. Изпечете баницата в загрята фурна на 180 °C около 25 минути до апетитен загар.

Готовата баница покрийте с кърпа, да се задуши хубаво и омекне, след което я поднесете с кисело мляко или боза!

Добър апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft