Наскоро моя приятелка от детинство дойде за кратко в родината си от Италия. Фактът, че тя наскоро срещна хубав италианец, който бързо я "пусна по пътеката" и пое в чужбина.
За моя голяма изненада, моята приятелка не е обсебена от идеята да влиза в ролята на вярна съпруга и домакиня, завърши курсове за гримьорка и сега работи в малък салон за красота.
Пристигна у дома, тя покани всички приятели на италианска вечеря . Подписът е ястието на домакинята, което става като специално готвене - Саламе де Вердура (буквално се превежда като "салам със зеленчуци"). Оказва се, че това ястие е една истинска реликва от семейството на съпруга.
Жените предават рецептата от свекърва и снаха, за майка и дъщеря за поколения напред. Започнах да се питам приятелката си относно подробностите за това ястие, и това е, което тя каза, ...
Италианската рецепта
СЪСТАВКИ
- 600-700 г брашно
- 4 яйца
- 3 л. вода
- 1 кг спанак (пресен, или замразен)
- 300 грама твърдо сирене (кашкавал подходящ, тилзитер, гауда, холандски)
- 1 ч.л.
ПОДГОТОВКА
- Подгответе предварително спанак: Поставете измития спанак в тенджерата и я поставете на слаб огън. Когато листата започнат да пускат сок, добавете зехтина.
- Преди да се приготви сиренето, посолете.
- В малък контейнер обединете брашното и яйцата, а след това смесете тестото за бъдещото роло. Консистенцията на тестото: То трябва да изглежда като за равиоли или пелмени. Дайте му време за почивка (около 40 минути).
- Пригответе чист плат. Навийте тестото в дълги ленти (дебелина не по-голяма от 3 mm). За да направите това, използвайте точилка или машина за разточване. Можете да поставите тестото в голяма кръгла торта, то не разваля външния вид на храната. Слагайте тестената лента върху плат.
- Тънките ленти се слепват заедно да се получи едно парче тесто.
- Поставете спанака върху тестото и го разпрострете по цялата площ.
- В изобилие поръсете спанак със сирене (използвайте около 200 грама), а след това сгънете тестени топки. Ако тестото е прекалено голям, сгънете го както е показано на снимката.
- Навийте ролката тесто, а след това да се получи форма на пръстен.
- Преди това донесете вода да заври, сол и потопете ролката. Сгответе за 20 минути.
- Когато ролката е готова, я извадете от тенджерата и оставете за няколко минути да се охлади. Отстранете плата, нарежете "салама" на малки парченца.
- Поставете филийките в стъклен съд за печене и поръсвате със сиренето, което е останало.
- Нарежете маслото на малки парченца и ги поставете на върха на филийки хляб.
- Печете при 180 ° в продължение на 15-20 минути.