Мойте Рецепти
За основата:
1 кг тиква
50 гр. маргарин
1 чаена чаша захар
500 мл прясно мляко
2 яйца
30 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка канела
За поръсване:
по Ваш избор: пудра захар, смесена с канела и малко мед или кафява захар
1. Обелете тиквата, нарежете на кубчета, сложете в тенджера и залейте с вода, колкото дъното на тенджерата да се покрие, добавете маргарина и половината от захарта, и поставяне на тих огън да се вари или запече около 15 мин.
2. Прехвърлете тиквата във формата, която сте избрали за този десерт, поставете във фурната и запечете още 15 мин.
3. Докато тиквата се пече, разбийте с миксер яйцата с останалата захар. В разбитата смес добавете млякото и брашното, с което сте смесили канелата.
4. Извадете формата от фурната, залейте с приготвената заливка и върнете във фурната да се допече.
5. Изчакайте да се охлади, поръсете с пудра захар и канела, над тях полейте малко мед и кафява захар.
ЗАБЕЛЕЖКА:
1 чаша = 200 мл