Първо разбийте яйцата с киселото мляко, добавете малко сол и брашното. Замесете.
Тестото трябва да е мекичко, след което се оставя да почине, докато приготвите сиропа.
Разделете тестото на 4 топки и след това разточете от тях кори, който трябва да са тънки. Ръсете с достатъчно брашно, докато точите.
Нарежете корите на правоъгълници и всеки от тях прищипете в средата от двете страни като панделка или от двата края - като лодчица. Изпържете ги до златист цвят в повечко олио, стават много бързо. Ако има много брашно по панделките, изчеткайте го, за да не загаря при пърженето.
Пускайте сладките от тигана директно в сиропа, който трябва да е все още топъл, и ги оставете да постоят вътре, докато изпържите следващата порция. Сиропираните сладки (в гънките трябва да има сироп) поставяйте в широко плато и наръсете със счукани орехи. Покрийте с капак.
Сладките издържат повече от месец в много студено помещение. Трябва да престоят поне един ден, преди да се консумират.