Традиционната английска закуска се приготвя от: пържен бекон, пържени яйца, препечен хляб, запечен боб, пържени наденички и гъби, домати, картофи и задължително - чаша портокалов сок.
Заради питателността си, в Англия тази закуска не се консумира често, но обикновено се приготвя през уикендите, когато хората имат повече свободно време.
Ако сте почитатели на пържените яйца и хрупкавия бекон, тогава задължително опитайте тази английски рецепта:
1. Всяко парче хляб натиснете добре с ръце (или с точилка), така че да не се се разкъсва при поставете във формата за мъфини. Изрежете с помощта на чаша или кръгла формичка кръгчета, после всяко кръгче срежете на още две, за да получите полумесеци. Нарежете още няколко парчета на още по-малки части - те ще са необходими за дъното на формата.
2. Запържете бекона за кратко на намазнен тиган, а след това намажете формата за мъфини с дебел слой от предварително разтопеното масло. След това във всеки отвор поставете по две или три парчета препечен хляб, в зависимост от това колко са големи гнездата, като се стараете да покрият и стените. Добре натиснете с ръцете си, за да залепне хлябът по формичката. На дъното на всяко гнездо поставете от малките нарязани парчета хляб.
3. Във всяко гнездо поставете от пържения бекон, а над него счупете по едно яйце и леко посолете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-тина минути - мъфините са готови, след като се изпече яйцето.
Внимателно ги извадете от фурната и поднесете още топли заедно с нарязан домат или чушка.