500 г свинско месо от бут
500 г телешко месо от бут
500 г пилешки стек
300 г гъби печурки
100 мл бяло вино
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 бр. зелени чушки
сол, черен пипер
магданоз
олио
4 с.л. заквасена сметана
Трите вида меса се нарязват на парчета (като за гулаш), посоляват се и се подправят с черния пипер. В тиган загряваме олио и запържваме свинското, докато се позачерви малко, изваждаме го и в същата мазнина изпържваме пилешкото и телешкото по същия начин.
Мазнината останала след пърженето на месото прехвърляме в тенджера и в нея задушаваме ситно нарязаните лук и чушки до омекване. След това връщаме изпържените меса в тенджерата, добавяме нарязаните печурки, виното, чесънът, посоляваме и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Задушаваме под капак 1 час, след което прехвърляме ястието в глинен гювеч, подправяме с магданоза, добавяме заквасената сметана, разбъркваме леко и запичаме за около 20 минути на 200 С.