От около 2 седмици Антон Хекимян се чуди кое по-напред да прави - да спи ли, да яде ли, на фитнес ли да ходи, или да се види с приятели. Причината е, че още не се е нагодил към новия си режим като водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви "Тази сутрин".
Това, което на този етап му липсва най-много, е сънят.
През нощта, когато става от сън - около 4,30 ч, Антон Хекимян не закусва. Смята, че мозъкът е по-буден и мисли по-добре на гладен стомах. Позволява си само по 1-2 парченца шоколад. Допреди "Тази сутрин" режимът му бил още по-строг - никакво сладко, газирано. Започнал да се храни така през 2010 г. "Бях по-пухкав, защото все бях в движение. Пътувах много и често ядях чипсове, шоколади. Но спрях и свалих 10 кг. От 80 кг станах 69-70", разказва водещият. И сега той тежи 80 кг, но по различен начин. Натрупал е мускули заради редовните фитнес тренировки. Ходи почти всеки ден с много малки изключения. Негови приятели го съветват да спре, да си почива повече. А и вече има проблем с ризите, с които води сутрешния блок - трудно се закопчават отпред, трудно му стават в ръкавите. "Но не виждам защо да спра да правя нещо, което ме кара да се чувствам добре. Отивам във фитнеса и рестартирам мозъка си. После съм готов за следващия ден", казва журналистът.
Преди година ядял основно пилешко. Бил специалист на пържолите от бяло месо на скара. Сега е на вълна телешко. В ресторанта близо до сградата на Би Ти Ви, където се снима "Тази сутрин", вече знаят какво ще поръча за обяд - телешки кюфтета с таратор. Обядът около 11,00 ч е първото му по-стабилно хранене за деня. "Дотогава гледам да не ям. Или ако съм много гладен - сурови ядки, които накисвам във вода за една нощ", казва той.
От време на време на прибиране от фитнеса водещият си купува прясно телешко, което му мелят на място. После, ако няма планирано излизане с приятели, го приготвя на тиган. Научил рецептата от свой приятел, който също тренира активно. (Виж рецептата в карето - б.а.) "Но като цяло не готвя много често, защото нямам много време. В предаването си има продуценти, които се грижат за съдържанието, но аз искам да участвам в процеса. Затова каня гости, мисля темите. И когато имам време след работа, гледам да го използвам по-скоро за срещи с приятели", казва Антон Хекимян. Затова той пести време дори от правене на салати и си купува готови нарязани миксове.
Но дойдат ли празниците, водещият прекарва повече време в кухнята. По Нова година прави по 2 баници, които носи в телевизията. "На 1 януари, когато се събираме с приятели, правя дори по 3. Много обичам да правя и питки с различна украса", обяснява той. Учил се и да точи кори от майка си Златка и баба си Тонка, но купува готови за по-бързо. Няма много тави, затова, когато започне да пече баниците, вади готовата и реди следващата. На последната Нова година направил същото, но оставил питката да втасва през това време на плота. "По едно време тя започна да прелива от тавата, а нямаше къде да я изпека. Затова се обадих на едно от момичетата в компанията, което донесе още една тава", смее се водещият.
Въпреки че е майстор на питките и баниците , той избягва да яде тестени изделия. Хляб не яде от години. Голямата му страст е кафето - пие по поне 5 на ден, като последното е задължително след вечеря. Но не както допреди няколко години - с по 4-5 захарчета, а неподсладено. "Започнал съм да пия кафе още преди да започна да пуша. Спрях цигарите, но то остана. Другият ми порок е сладкото, което много ме изкушава", казва Хекимян. В момента той се стреми да направи плочки по корема, но без хранителни добавки е много трудно. Много хора ги вземат, но малко от тях си признават. Той пие само аминокиселини, за да подсили оргазнизма си в натовареното всекидневие.
"Все още имам несъвършенства по себе си, които да изчиствам. Но не ми е фикс идея, това не е най-важното нещо на света. Просто спортът ме държи в кондиция и ми помага да съм пълноценен в работата си", казва журналистът.
РЕЦЕПТАТА НА ВОДЕЩИЯ
Фитнес ядене с телешка кайма
Продукти:
За 1 порция:
200 г смляно телешко месо
1/2 глава лук
1-2 скилидки чесън
2 печени чушки
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Задушаваме в малко зехтин в тиган с незалепващо покритие ситно нарязания лук с чесъна.
Добавяме нарязаните печени чушки и каймата.
Подправяме със сол, черен пипер и други подправки на вкус. Аз добавям една родопска подправка за месо. Съдържа черен пипер, чубрица и други.
Сваляме от котлона, когато каймата се сготви.