Арабска баклава
6 Октомври 2015
69608
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбийте белтъците на сняг и към тях прибавете жълтъците. Смелете орехите заедно със захарта в блендер (или кухненски робот), след което прибавете брашното и канелата, и объркайте всичко добре. Накрая прибавете сместа от белтъците и жълтъците, и разбъркайте отново добре сместа.
В намазана с масло тава разстелете шест от корите една върху друга, като предварително намажете всяка кора с разтопено масло. Отгоре изсипете сместа за плънката и покрийте с останалите кори, също намазани с масло. Така подредената баклава нарежете на ромбове с остър нож и я изпечете 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Пригответе от продуктите захарен сироп, оставете го да изстине и залейте с него баклавата.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари