Арабска салата с кускус и орехи
20 Март 2013
17818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр. кускус
сокът и кората от два лимона
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
1/3 чаша зехтин
2-3 супени лъжици сусамово олио
шепа орехови ядки
сол на вкус
Кускусът се сварява в голямо количество добре подсолена вода за 11-13 минути (според указанията от опаковката), след което се изплаква добре със студена вода, отцежда се, и се смесва с малко мазнина в голяма купа, за да не залепне. Лукът и зелениите се нарязват на ситно, кората на двата лимона се настъргва (само външния слой, оцветен в жълто, за да не горчи салатата). Сокът от лимоните се изстисква и се смесва със зехтина и сусамовото олио. С получения дресинг се залива салатата и се гарнира с ореховите ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари