Лукът се нарязва наситно и към него се прибавят каймата и лимоновия сок. Доматите се обелват, почистват се от семето и заедно с чушката се накълцват наситно. Поставят се при останалите продукти и се подправят с кимиона, лютия пипер, ригана, солта, черния пипер и наситнените листа магданоз. Плънката се размесва добре, покрива се с фолио и се оставя да престои 2 часа в хладилник.
Брашното се пресява, прибавят се маята и солта и се наливат 200 мл хладка вода. Меси се 10 минути, покрива се и се оставя да втаса 30 минути. Втасалото тесто се разточва на рулце, от което се режат 6 топчета и се разточват върху набрашнена повърхност на тънки дискове.
От тестото се разточват кръгове, и във всеки се поставя плънка. Затварят се така, че да се получат триъгълници, като им се прищипват леко краищата и се подреждат в предварително намаслена и набрашнена тава.
Пекат се 30 минути в предварително сгорещена до температура 220 градуса фурна.
Арабски емпанади
22 Септември 2012
22684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари