1 ч.ч. ориз Басмати
1/2 ч.ч. царевица (замразена)
1/2 ч.ч. грах (замразен)
2 моркова
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
4-5 листа босилек
500 гр телешко бонфиле
50 гр кедрови ядки
2 с.л. зехтин
черен пипер на вкус
Оризът се измива и се сварява с вода (съотношението е 1 ч.ч. ориз към 3 ч.ч. вода). Телешкото филе се почиства от ципите и мазнините и се нарязва на медальони с дебелина 1-2 см. Начукват се леко с дървен чук и се овкусяват с черен пипер. Телешкото се запича на грил-тиган от двете страни до златисто (до готовност). Зеленчуците – червените и зелените чушки и морковите – се измиват и се нарязват на ситно. Слагат се в съд за варене на пара и се варят за 5 мин от завирането, след което към тях се добавя замразената царевица и грах (измити само със студена вода) и след 2 мин зеленчуците се отстраняват от огъня. В дълбок тиган се загрява зехтинът и се добавят: лукът, нарязан на тънки шайби, телешкото, зеленчуците и свареният ориз. Ястието се разбърква и след 10 мин е готово. Сервира се поръсено с нарязан на ситно босилек и кедрови ядки.
Вариант: Ястието ("бериани" на арабски) може да се приготви и с друг вид месо, например пилешко. Може също така да се овкуси с други подправки като канела, чили, джинджифил, кокос, кимион, кориандър, да се добавят бадеми, кашу или други ядки на вкус.