Арабски пици: Тесто-душичка, много лесно се прави, а вкусът е вълшебен! И трошичка не остава:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабски пици: Тесто-душичка, много лесно се прави, а вкусът е вълшебен! И трошичка не остава:
Арабски пици: Тесто-душичка, много лесно се прави, а вкусът е вълшебен! И трошичка не остава:
210139
Арабски пици: Тесто-душичка, много лесно се прави, а вкусът е вълшебен! И трошичка не остава:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги, когато правя тези арабски пици , никога не остава и трохичка. Много са вкусни и меки като памук. За пълнежа обикновено използвам зеленчуци в комбинация с кашкавал и моцарела, но всеки може да сложи продукти по свой вкус. Ето какво ви трябва:

Арабски пици

Продукти: 

400 г брашно

100 мл гореща вода

100 мл топло прясно мляко

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

7 г суха мая (1 пакетче)

1 яйце на стайна температура

3 супени лъжици екстра върджин зехтин

За плънката:

лук, чушки, кашкавал/моцарела, маслини, доматен сос, сол, черен пипер...

Приготвяне: 

Сложете 100 мл хладка вода и 100 мл хладко мляко в по-дълбок съд, добавете едно пакетче суха мая (7-10 г), една чаена лъжичка захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят добре.

След това добавете една чаена лъжичка сол, три супени лъжици зехтин и разбъркайте отново. Накрая добавете един белтък, който преди това е бил оставен на стайна температура. Разбийте добре, докато сместа стане гладка.

разтворена мая

След това добавете брашното (400 г) и разбъркайте с лъжица или шпатула, докато течността попие в брашното. Доомесете на ръка. В началото тестото ще бъде доста лепкаво и меко, но продължете да месите, докато стане гладко и еластично.

месене тесто

Оформете топка от тестото.

Оставете го в чист съд и го покрийте с прозрачно стреч фолио и го оставете на топло място за около 45 минути, докато втаса и удвои размера си.

топка тесто

През това време пригответе зеленчуците: измийте ги, почистете ги и ги нарежете на малки кубчета. Смесете 1 глава лук, 1 зелена чушка и 1 жълта или червена чушка. Добавете сол и черен пипер на вкус.

нарязани зеленчуци

Разделете тестото на 6 равни части и оформете топчета. Върху съвсем леко набрашнена работна повърхност разтегнете всяко топче на овална кора, а след това поръсете по краищата настърган кашкавал.

меко тесто

Внимателно обърнете краищата на тестото върху кашкавала с пръсти, за да оформите обръч. Така ще получите "лодка". Подредете пиците в тава, застлана с хартия за печене, след което сложете в средата доматено пюре.

разточване тесто

арабски пици тесто

Напълнете "лодката" с нарязаните зеленчуци, в средата сложете маслина, поръсете още малко кашкавал/моцарела и намажете краищата с разбит жълтък + лъжица прясно мляко и поръсете със сусам.

арабски пици плънка

Загрейте фурната на 180 градуса, след което печете около 20 минути или до златисто кафяво. 

пици с плънка

арабски пици приготвяне

Добър апетит!

арабски пици със зеленчуци

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft