500 гр. агнешка (може и телешка или смес от двете) безсолна кайма, много фино смляна
1 глава лук, настъргана
десетина зелени перца от зелен лук, нарязани много фино
черен пипер на вкус
зехтин
кориандър пресен 1 връзка, много фино нарязан
1-2 люти чушлета, смлени
2-3 с.л. Уорчестър сос
1 домат, нарязан на много фини кубчета
сол
зехтин за намазване
арабски питки
Всички продукти (без солта и зехтина за намазване) се размесват добре и получената смес се оставя да отлежи 1 час на студено. През това време се взимат арабски питки хляб, прави се джоб от едната им страна и с нож в джоба се намазва част от сместа на тънък слой - 2-3 мм. След това хлебчетата се намазват добре със зехтин, посоляват се от двете страни на вкус и се пекат на скара или във фурната.