Арабски сладкиш с млечен сироп и пухкав крем - сочен вкус от Ориента:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арабски сладкиш с млечен сироп и пухкав крем - сочен вкус от Ориента:
Арабски сладкиш с млечен сироп и пухкав крем - сочен вкус от Ориента:
26153
Арабски сладкиш с млечен сироп и пухкав крем - сочен вкус от Ориента:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате нещо ново и интересно, тогава непременно отделете време да направите този вкусен арабски сладкиш . Приготвя се много просто, но се получава невероятна нежна вкусоти. Всеки ще хареса уникалния му вкус на мляко. Продуктите са прости и достъпни, а ориенталският сладкиш е достоен за всеки скъп гостенин. Ето и рецептата за този арабски сладкиш с млечен сироп .

Арабски сладкиш с млечен сироп

Продукти:

260 г захар

1 с.л. нишесте

4 яйца

2 ч.л. бакпулвер

4 с.л. супени грис

1 с.л.

олио

6 чаши прясно мляко

6 с.л. брашно

1 ч.л. ванилова захар

70 г бадемови люспи

Приготвяне:

Веднага включете фурната на 180 °, за да се загрее.

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете в тях 3 супени лъжици захар и разбийте с миксер за пет минути. Трябва да получите лека пухкава маса.

тесто сладкиш

След това изсипете гриса, 4 супени лъжици брашно (с качул) и разбъркайте с помощта на шпатула с движения отдолу-нагоре.

Изсипете тестото във форма, която преди това трябва да бъде намазана с масло. Сложете във фурната за 25 минути. Сладкишът трябва да добие златист цвят.

През това време пригответе сиропа. Изсипете една чаша мляко в тенджера, добавете 110 г обикновена захар и цялата ванилия. Сложете на огъня и загрейте сместа. След това изсипете още две чаши студено мляко, разбъркайте и залейте със сиропа готовия сладкиш.

сиропиран сладкиш

Сега пригответе крема. В голям съд изсипете 2 супени лъжици брашно, нишестето, добавете 1 чаша студено мляко и разбъркайте до гладка смес - трябва да няма бучки.

Останалите две чаши мляко сварете с 3 супени лъжици захар, щипка ванилия и 1 супена лъжица масло. Сместа трябва да стане гъста.

Млечен крем

Залейте сладкиша с горещия крем, щом попие сиропа.

На сух тиган запечете бадемите до кафеникав оттенък и поръсете с тях сладкиша.

арабски сладкиш

Поставете сладкиша в хладилник за няколко часа, като го покриете с фолио.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft