1. Разделете жълтъците от белтъците.
2. С миксер хубаво разбийте жълтъците с 10 супени лъжици захар, след което добавете млякото и олиото, отново разбийте с миксер и прибавете постепенно брашното, смесено с бакпулвера и какаото. По желание добавете към тестото нарязани орехи.
3. Излейте получената смес в тавичка с диаметър 28 см и печете в предварително загрята фурна до суха клечка.
4. Докато се пече блатът разбийте белтъците с 15 супени лъжици захар на сняг.
5. След като е изпечен блатът, извадете го от фурната го намажете с няколко лъжици топъл мармалад или мед, след което отгоре с лъжица или нож нанесете разбитите белтъци. Заравнете и поръсете с нарязани орехи.
6. Върнете сладкиша във фурната, на която сте намалили температурата и печете, колкото белтъците да хванат розово-кафява коричка.
Забележка: Когато се изпече блатът, намалете веднага температурата на фурната. Ако е силна фурната, белтъците бързо ще се карамелизират отгоре и орехите ще загорят, а сладкишът ще изгуби формата си.