Арменска му работа - бъркаш за 5 минути, после печеш и заливаш! Става супер сочен и адски шоколадов сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Арменска му работа - бъркаш за 5 минути, после печеш и заливаш! Става супер сочен и адски шоколадов сладкиш:
Арменска му работа - бъркаш за 5 минути, после печеш и заливаш! Става супер сочен и адски...
39129
Арменска му работа - бъркаш за 5 минути, после печеш и заливаш! Става супер сочен и адски шоколадов сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всички любители на сладкото ще ви кажа как да си направите  бърз шоколадов сладкиш по арменска рецепта . Прави се лесно и просто като раз-два-три. Объркваш всичко и готово!

Днес ще споделим с вас, скъпи читатели, бърза рецепта за шоколадова торта  с вкусен шоколадов крем. Отвътре е влажна, а отвън покрита с лека хрупкава коричка. Невъзможно е да се откъснеш от подобно изкушение! Ако сте любители на шоколада, непременно си пригответе този Арменски шоколадов сладкиш - влажен и размазващо вкусен!

Арменски шоколадов сладкиш

Продукти за тестото:

  • 280 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 250 г брашно
  • 300 г захар
  • 60 g растително масло
  • 55 г какао
  • 1,5 ч.л. сода за хляб
  • 60 г масло
  • 1,5 ч.л.
оцет
  • Шипка сол
  • Продукти за глазурата:

    • 4 с.л. какао
    • 5–6 ч.л. вода
    • 4 с.л. захар
    • 50 г масло
    • 1 с.л. растително масло

    Приготвяне:

    Пресейте брашното и какаото в дълбока купа, добавете захарта, яйцата и налейте млякото.

    шоколадово тесто приготвяне

    Разтопете маслото и също го добавете към тестото. Налейте там растително масло. Разбийте всичко с миксер до гладкост. След това загасете содата с оцет, добавете щипка сол и разбийте още минута.

    тесто шоколадов сладкиш

    Изсипете тестото в покрита с хартия за печене тава. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Проверете готовността с дървена клечка.

    какаов сладкиш

    За да направите заливката, поставете захарта и какаото в тенджера. Налива се вода и се добавя маслото. Варете 2 минути при непрекъснато бъркане. Когато глазурата е готова, изключете котлона и добавете растително масло. Смесете добре.

    Можете да направите глазурата още по-лесно, ако разтопите един шоколад с малко парченце масло.

    шоколадова глазура

    Нанесете глазурата върху сладкиша веднага след приготвяне, преди да има време да се втвърди. Това е всичко, шоколадовата торта е готова. Добър апетит!

    арменски шоколадов сладкиш

    Подробности за приготвянето на рецептата може да гледате във видеото по-долу:

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft