Арменски десерт с омлет
18 Март 2013
9390
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Счупете яйцата в купа, добавете водата и бакпулвера. С тел за разбиване интензивно бийте яйцата, докато станат на пяна.
Загрейте 1 с.л. масло в незалепващ тиган, докато стане много горещо, но без да пуши. Излейте яйчената смес, разпределете бързо и равномерно сместа, въртейки тигана. Повдигнете тигана от огъня, за да не загори. Омлетът трябва да пусне мехурчета, след това да се сгъсти леко и да покафенее по дъното. Обърнете го внимателно, за да не се разкъса, и запържете и от другата страна. Извадете в плато и загънете на триъгълник. Поръсете щедро с пудра захар на вкус. Може по желание да го напълните с пресни плодове - ягоди, малини, или със сладко на вкус.
Поднесете топло - като десерт, или изстудено - като следобедна закуска.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари