фъстъци - 100 г сурови
бадеми - 100 г сурови
кашу - 100 г сурово
други - по избор
къри - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
чесън - 1/2 ч.л. на прах
индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
зехтин - 3 с.л.
сол - на вкус
Ядките се смесват в голяма тава, предварително намазана с олиото.
Напръскват се с малко вода равномерно, посипват се с всички подправки и се объркват хубаво.
Слагат се да се пекат в предварително загряна слаба до умерена фурна за 10 тина минути.
През това време наблюдавайте да не прегорят и разбърквайте на 3 пъти.
2 минути след като водата се изпарила, ядките трябва да са готови и обикновени пускат аромата си.
Идея: не е задължително да използвате посочените по-горе видове ядки, може да добавите всякакви ядки по ваш вкус - важното е да са сурови!