Продукти за блатовете:
250 гр. захар
400 гр. брашно
100 гр. смлени орехи
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша газирана вода
1 лимон
Продукти за крема:
100 гр. захар
100 гр. брашно
200 гр. смлени орехи
250 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
От посочените продукти се приготвя тесто, което се изсипва в намаслена и набрашнена тортена форма. Изпичат се общо 3 блата или един по-голям, който след това се разрязва на три.
За пълнежа: запържете брашното (като отмервате с лъжица), след което добавете захарта. Когато сместа се зачерви, постепенно се добавя вода, като съотношението е една чаша вода на две супени лъжици захар. Сместа се разбърква, докато стане гъста. В охладения крем се добавят маргарина (1 малка кофичка), който преди това сте разбили с 250 грама пудра захар, и две пакетчета ванилова захар. В тази смес се добавят и 200 гр. печени смлени орехи.
С получения крем се слепват блатовете, а най-отгоре украсата е по желание.