В купа смесете маята, захарта и 1/2 чаша топла вода. Оставете маята да шупне за 5 минути. В купата на миксера сложете брашното, розмарина, зехтина и солта. Сложете приставките за месене, добавете в купата шупналата мая и пуснете на бавна скорост, като добавяте допълнително вода, докато се оформи меко и гладко тесто. Месете още 5 минути. Може да омесите тестото и на ръка. Не месете прекалено, т.к. така питката ще стане по-твърда. Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло за около 1-1 1/2 часа, докато удвои обема си. Премесете го отново за около 1-2 минути. Прехвърлете го в намазнена форма (тавичка) с диаметър около 23-25 см и с пръст направете дупчици (без да пробивате) в тестото. Покрийте формата с прозрачно фолио и оставете питката да втасва за още 45 минути.
Загрейте фурната на 190°. Намажете втасалата питка с последните 3 с.л. зехтин и 2-те лъжици розмарин, както и с едрата сол. Изпечете питката в загрятата фурна за 20-25 минути.