Ароматна питка с розмарин

вход през zajenata.bg
Ароматна питка с розмарин
admin
Добавена от: admin
29139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 1/4 ч.л. суха мая
1/2 топла вода
1 ч.л. захар
3 чаши брашно
2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. розмарин (пресен, ситно нарязан)
1/2 – 1 чаша вода допълнително
3 с.л. зехтин
2 ч.л. розмарин
1 ч.л. едра сол

В купа смесете маята, захарта и 1/2 чаша топла вода. Оставете маята да шупне за 5 минути. В купата на миксера сложете брашното, розмарина, зехтина и солта. Сложете приставките за месене, добавете в купата шупналата мая и пуснете на бавна скорост, като добавяте допълнително вода, докато се оформи меко и гладко тесто. Месете още 5 минути. Може да омесите тестото и на ръка. Не месете прекалено, т.к.  така питката ще стане по-твърда. Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло за около 1-1 1/2 часа, докато удвои обема си. Премесете го отново за около 1-2 минути. Прехвърлете го в намазнена форма (тавичка) с диаметър около 23-25 см и с пръст направете дупчици (без да пробивате) в тестото. Покрийте формата с прозрачно фолио и оставете питката да втасва за още 45 минути. 

Загрейте фурната на 190°. Намажете втасалата питка с последните 3 с.л. зехтин и 2-те лъжици розмарин, както и с едрата сол. Изпечете питката в загрятата фурна за 20-25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft