Ароматни билкови хлебчета
22 Декември 2011
14727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в топла вода. Добавя се захарта и солта. Брашното се пресява и се замесва тесто. Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото. Оставя се на топло място да удвои обема си. Втасалото тесто се премесва, като се прибавят солта и ситно нарязаните ароматни подправки. Разделя се на 18 части (22 г всяка) и се оформя на малки топчици. Нареждат се в застлана тава за печене. Покриват се и се оставят за 20-30 минути да втасат. Намазват се отгоре с прясно мляко. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 10-12 минути. Сервират се като притурка към супи или сосове.
Бележки:
* Ароматните градински подправки могат да варират според вкуса Ви : розмарин, мащерка, копър, риган.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари