Обикновено картофите се предлагат като гарнитура, но има някои картофени ястия, които могат безопасно да се сервират като самостоятелни. Например, този много обичан начин на готвене на вкусни, ароматни и сочни картофи ще завладее всички без изключение. Всичко е лесно и просто, картофите са толкова вкусни, че не изискват никакви добавки.
Продукти:
- картофи - 6 бр.
- твърд кашкавал - 70гр
- масло - 50гр
- копър
- чесън - 1 скилидка.
- масло - 1 супена лъжица.
- сол, пипер
Как да приготвим печени картофи с чесново масло
Пригответе всичко необходимо. Поради факта, че картофите се използват в кожите им, те трябва да се измият много старателно с помощта на гъба. Желателно е да изберете картофи с приблизително еднакъв размер.
Поставете картофите върху лист за печене или във форма, набодете с клечка за зъби. Поради това картофите ще запазят формата си.
Намажете с масло, сол и подправете. Покрийте с фолио и сложете във фурната за 40-50 минути, температура 170 градуса.
За пълнежа смесете настърган кашкавал, меко масло, нарязан копър (тук е използван замразен) и чесън, добавете малко сол. Разбъркайте.
Проверете картофите, като пробиете най-големия картоф с клечка за зъби, ако той достигне до центъра свободно, време е да го вземете. Направете кръстообразни разрези с нож, но не до края.
Напълнете ги с кашкавал.
Върнете се във фурната за 2-3 минути, за да се разтопи кашкавала, за да се накиснат картофите отвътре.
Добър апетит!