Ароматни не-пълнени чушки по мексикански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ароматни не-пълнени чушки по мексикански
Ароматни не-пълнени чушки по мексикански
admin
Добавена от: admin
9014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кайма
500 гр. наденица
2 чаши сварен ориз (бял или кафяв)
6 големи чушки (червени и зелени), нарязани на парчета около 2 см.
1 средно голяма глава червен лук, нарязана
1 малка глава жълт лук, нарязана
1/2 люта чушка, смляна (около 1 ч.л.)
3 скилидки чесън, пресовани
1 с.л. зехтин
1 чаша сос по избор
2 с.л. + 1 ч.л. смес от мексикански подправки (или по избор)
морска сол на вкус
малка шепа пресен кориандър, накълцан на дребно
2 чаши твърдо сирене или смес от сирена (настъргани) 

В голям съд на средна температура запържете месото и наденицата. Подправете с 2 с.л. от мексиканската подправка, докато ястието се готви. Когато е готово, прехвърлете в купа. Добавете сварения ориз и соса. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките, и покрийте съда, за да се запази топла плънката.
В същия огнеупорен съд, в който сте готвили каймата, на средна температура загрейте зехтина. Сотирайте в него лютата чушка и чесъна, докато пуснат аромата си. Добавете лука, а накрая и нарязаните чушки. Сотирайти за около 5-6 минути, докато започнат да омекват съставките. Увеличете температурата и добавете солта и чаена лъжичка от мексиканската подправка. Разбъркайте, за да поемат съставките подправките и задушете още няколко минути, докато зеленчуците омекнат, но останат хрупкави.
Разпределете сместа с чушките върху плоски чинии и покрийте щедро с част от оризовата смес с месото. Поръсете със сирене и кориандър и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft