Ароматни пръчици с подправки и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Ароматни пръчици с подправки и пармезан
Ароматни пръчици с подправки и пармезан
admin
Добавена от: admin
17354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг обикновено тесто за хляб
3/4 ч.ч. зехтин
2-3 ч.л. ронена чубрица
2-3 ч.л. ситно нарязан пресен розмарин
3-4-5 (зависи от големината им и предпочитанията) скилидки чесън, много добре счукани със сол
сол
черен пипер
2 пълни шепи фино настърган Пармезан
смес от 1/3 ч.ч. зехтин с 2-3 скилидки фино счукан чесън, магданоз

Смесваме всички продукти от зехтина до черния пипер. Разделяме тестото на 2 части. Едната покриваме и оставяме настрана, а другата разточваме с форма на правоъгълник, така че едната му страна да е с около 30-35 см дължина. Дебелината на тестото трябва да е най-много 3-4 мм. С половината от приготвената по-горе смес намазваме тестото. От тестото по дължина режем ивици от по 2 см. Поръсваме ги с едната шепа Пармезан и всяка ивица (лента) усукваме по дължина. Така постъпваме и с втората половина от тестото.
Печем при 200С в предварително загрята фурна до силно зачервяване (20-25 мин). Изваждаме ги и докато са още съвсем горещи, ги намазваме със сместа от зехтин и чесън. Поръсваме с магданоз и сервираме веднага. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft