Ароматно пиле по индонезийски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Ароматно пиле по индонезийски
Ароматно пиле по индонезийски
admin
Добавена от: admin
11466
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. олио
1/2 кг пилешко филе
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стръкче лимонена трева
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион
1 ч.ч. кокосово мляко
1 с.л. къри
сол

Време: 30 минути

Олиото (2 с.л.) се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие. В него се пържи нарязаното на средно големи парчета месо (1/2 кг), докато добие златиста коричка. Прибавят се лукът (1 глава), чесънът (3 скилидки), лимонената трева (1 стръкче), джинджифилът (1 ч.л.) и солта. Готви се при постоянно разбъркване, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавят се кориандърът (1 ч.л.), куркумата (1 ч.л.), кимионът (1/2 ч.л.) и се готви, докато подправките започнат да отделят аромата си. Налива се кокосовото мляко (1 ч.ч.) и се слага кърито (1 с.л.). Готви се, докато сосът се сгъсти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft