1 с. л. майонеза
1/2 ч. л. горчица
1 сусамена питка за хамбургери
100 гр. телешко месо
1 резен твърдо сирене (може тип Гауда или Ементал)
1-2 филийки домат
1-2 листа маруля (нарязани)
1/2 с. л. кетчуп
2 с. л. лук (нарязан)
сол
черен пипер
В малка купа смесете майонезата и горчицата. Оставете настрани. Запечете питката от 2-те срани на скара или тиган.
Очукайте месото така, че да получи същия диаметър като питката. Опечете месото на гореща скара или тиган (по около 5 мин. за всяка страна). Послете и поръсете всяка от страните на месото с черен пипер.
Подредете бургера в следния ред: върху долната част на питката сложете месото, сиренето, доматите и марулята, а върху горната майонезената смес, кетчупа и лука. Слепете 2-те части и сервирайте бургера топъл.