Ауу, ауу, ауу колко е вкусно, само като се сетя и лигичката ми потича

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ауу, ауу, ауу колко е вкусно, само като се сетя и лигичката ми потича
Ауу, ауу, ауу колко е вкусно, само като се сетя и лигичката ми потича
5942
Ауу, ауу, ауу колко е вкусно, само като се сетя и лигичката ми потича
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 килограм пилешко филе
100 грама кашкавал
1 морков
1 сладка чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1 супена лъжица мед
смлян пипер по избор и на вкус
смлян кориандър на вкус
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте филетата, подсушете ги и направете разрези върху всяко, за да се получат своеобразни джобове. Подправете месото със сол, пипер, кориандър и други подправки на вкус, намажете със смес от меда и лимоновия сок и оставете да се маринова за 15 минути.

Настържете моркова с помощта на средно ренде, лука нарежете ситно, чушката - на сламки, чесъна намачкайте, кашкавала също настържете.

Изпържете зеленчуците в нагорещено олио за 5-7 минути, след което ги смесете с чесъна и кашкавал.

Подправете на вкус и разбъркайте.

Напълнете пилешките "джобчета" с ароматната смес и затворете с клечки за зъби.

Изпечете филето върху скара, обръщайки периодично от двете страни.

Готовото ястие нарежете на парчета и поднесете. Подходящо допълнение са гарнитури от ориз, картофи, зърнени каши и зеленчуци.

Добър апетит!

Източник: framar.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft