Ау, такива пълнени чушки не сте яли. Лятна вкусотия за големи жеги
29 Юли 2016
99262
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
700 грама чушки за пълнене
300 грама сирене
300 грама извара
100 грама кашкавал (може да използвате сирене чедър, пармезан или гуада, също смес от няколко вида)
1 яйце
1 супена лъжица грис
3 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер, босилек, розмарин или други подправки по избор и на вкус
заквасена сметана за поднасяне
Прокарайте изварата през сито и към нея прибавете натрошеното бяло саламурено сирене, намачканите скилидки чесън, лъжица грис, яйцето и ситно нарязаните зелени подправки. Смесете всички продукти старателно, необходимо е да се получи еднородна маса.
Запасете се с чушките.
Отрежете горната им част с опашката и ги почистете от семената. Измийте и след това ги попарете с вряща вода, за да омекнат и подсушете. Тогава напълнете с готовата ароматна комбинация и подредете в тава. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната за около 20 минути при температура от 180 градуса.
Поднесете ястието със заквасена сметана.
Добър апетит!
Източник: framar.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари