2 с.л. зехтин
1 средна по големина глава кромид лук, фино нарязана
3 скилидки чесън, фино нарязани
2 червени чушки, фино нарязани
1 с.л. агаве (сироп от агаве)
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. пипер
3 с.л. бадемово масло
3 сладки картофа, обелени, нарязани на кубчета и сварени на пара за 12 минути
1 консерва бял боб, изплакнат
1 консерва черен боб, изплакнат
1 консерва бланширани домати
1 чаша сладка царевица
4 чаши зеленчуков бульон
В голяма тенджера загрейте зехтина и сотирайте в него лука, докато омекне. Добавете чушката и оставете и нея да омекне – около 4 минути. Разбъркайте вътре агавето, джинджифила, кимиона, канелата и пипера и разбърквайте всичко за 30-тина секунди, след което добавете картофите, боба и доматите. Разбъркайте всички зеленчуци добре. Добавете бадемовото масло към зеленчуковия бульон и разбивайте, докато се поеме от течността. Излейте бульона в супата. Намалете температурата и оставете супата да къкри за 30-тина минути. С решетъчна лъжица намачкайте картофите добре (може да размачкате и останалите зеленчуци, но без да става на гладко пюре). Опитайте и подправете на вкус със сол и пипер.
Забележка: ако остане от супата имайте предвид, че ще абсорбира почти цялата течност, така че може да я използвате като дип или да я загреете до кипване, добавяйки малко вода, за да добие отново консистенцията на супа.